Közösségi adománygyűjtést indítottunk a MancsRanch megmentésére. Itt összeírtunk nektek azokat a fontosabb részleteket, amikről úgy gondoltuk, hogy sokakat érdekelhet. Mire gyűjtünk és mért pont ott? Olvass tovább!


Adománygyűjtésünk helyszíne az adjukossze.hu!

-Mire kérjük azonnali segítségeteket?

Járvány ide vagy oda, nekünk is rengeteg kiadásunk van. Az unalmasabb részletek nyilván a működésünkhöz szükséges benzin költségek (takarmányszállítás és társai) vagy épp az anyagköltségek. A farmon esedékes javításokat, fejlesztéseket végző szakemberek munkadíja sem túl érdekes, viszont azt pl. minden kutya - macska gazdi tudja, hogy mennyit költ pl. havonta tápra vagy mennyibe kerül kedvence főtt étele. Mennyibe kerülnek a kötelező oltásaik? Mennyivel lesz vékonyabb a pénztárcánk, amikor beteg házi kedvencünk? Máris talán hétköznapibb kiadásokról van szó, úgyhogy ezekből szemezgettünk nektek:

Állatorvosi költségek: Farmunk lakóinak bizony rendkívül nagy állatorvosi kezelési költségei vannak még akkor is, amikor makk egészségesek. Állataink esetében az oltások, féreghajtók, váratlan betegségek mellett jelenleg műtéti és egyéb kezelési költségek is bővítik a sort (két póninkról lentebb írtunk hosszabban). A nyuszik esetében pl. évente 36 ezer Ft, kutyusaink, borzunk, rókáink esetében pedig csak féreghajtásra 72 ezer Ft megy el és Mi minden állatunkat rendszeresen kezeltetjük, hogy egészségesek maradjanak és látogatóink is a lehető legnagyobb biztonságban legyenek közöttük. A pacik, malacok körmölése havi 25 ezer Ft. Macskaalomra (rókák, borz, sül) hetente ötezret költünk. Még hosszan sorolhatnánk!

Eleség, tápok, stb.: A coati maciknak pl. hetente 3200 Ft-ért veszünk tojást (természetesen emellett sok minden mást is esznek). Kutyusainkra főzünk és tápot is kapnak: ők havonta 30 000 Ft értékű ennivalót puszilnak be. Báránykánk, Pepita és az alpakák olyan heti 15 ezerért esznek tápot, emellett sok más nélkülözhetetlen eleséget is elmajszolnak. Kék, a nandunk heti 5000 Ft-ért kap nandu tápot, zöldségeket, salátát. Mókuskáink sárgarépa, saláta, gyümölcs, dió igénye heti 10 ezer Ft. Csacsik, kecskék? Havi 50 ezer Ft! Pacik? Olyan havi 30 ezer körül kapnak lóműzlit és ez csak annak az ára. Lovaink, kecskéink, alpakáink, malackáink, csacsink széna és szalma igénye naponta 2-3 kiskocka bála széna. A Kenguruk, a nyuszik, a malacok... nem is soroljuk tovább, mert enni kell és ami talán még lényeges, hogy mi a legjobbat adjuk nekik mindenből, hogy egészségesek maradjanak.

Egyéb számlák: Az eddigiek mellett igen komoly havi kiadás állataink kifutóinak villany-fűtés számlái is. Medvéink kifutójának pl. havi 9000 Ft, míg kenguru családunk és a nyuszik lakhelyének fűtése havi ~27 000 Ft körül mozog.

A beteg pacik, azaz Mimóza és Mia: Mimóza pónink -akit támogatóinknak hála sikerült megmentenünk- utókezeléseivel, állatorvosi költségeivel már bőven 2 millió Ft felett járunk (ebből majdnem 1 millió Ft-ot támogatóinktól kaptunk, amit ismételten köszönünk). Mimikét az összefogás óta többször is műtötték és még nincs vége gyógyulásának. Jelenleg is hetente minimum 15 000 Ft-ot költünk rá, hogy a lehető legjobb kezekben legyen és minél előbb teljesen felépüljön. Nemrég Mia póninknak is szemműtétre volt szüksége, mely szintén nem volt olcsó beavatkozás: 200 000 Ft. Mimózát most februárban sajnos ismét műteni kell majd.

Nyilván nem soroltunk fel mindent és nem tértünk ki az összes részletre, de reméljük, hogy már ennyiből is látszik, hogy tényleg több százezer Ft kiadásunk van minden hónapban és a "lezárás" óta a bevételünk nulla!

A fentiek miatt igazán hálásak lennénk, ha minél többen döntenétek úgy, hogy támogattok minket. Szeretnénk felhívni a figyelmet arra is, hogy sokan mások is hasonló helyzetben vannak most! Mi is tudjuk, milyen nagy kérés ez ilyenkor, mégis arra kérünk és bátorítunk mindenkit, hogy aki csak teheti, segítsen! Adni jó és fontos, főleg manapság. Már több mint egy éve arról ábrándozunk, hogy legyen végre egy rendes évünk! Segítségetekkel már eddig is rengeteg mindent elértük, megvalósítottunk és szeretnénk, ha Ti is láthatnátok az eredményeket. Ehhez most támogatásra van szükségünk!

 

-Hogyan tudsz segíteni?

1. Ha teheted, adományozz! Bármekkora összeggel segítesz, nagyon sokat számít! Minimálisan 1000 Ft adható. Ígérjük, hogy minden beérkezett forintot állatainkra költünk. Ők a legfontosabbak!

2. Oszd meg történetünket ismerőseiddel, hogy minél több segítő szándékú emberhez, jószívű állatbaráthoz eljuthasson helyzetünk híre!

3. Ha van blogod vagy honlapod: akár Te is beillesztheted gyűjtésünk kódját vagy kampány oldalunk linkjét! A link: https://adjukossze.hu/adomanygyujtes/2216 | Kampányunk widget beágyazási kódja: <iframe src="https://adjukossze.hu/adomanygyujtes/adjuk-ossze-a-mancsranch-megmenteset-2216/keret" style="width:275px;height:400px;border:0"></iframe>

Ha teheted, segíts Te is!

Hálás üdvözlettel:
A MancsRanch Csapata!