A Nemzeti Álladvédelmi Program keretében az Agrárminisztérium jóvoltából országszerte 216 szervezet részesült adományban. Örömteli és megtisztelő, hogy a MancsRanch lakói is részesei lehetnek ennek a megmozdulásnak: Alapítványunk 500 kg táp adományban részesült!

Az érintett szervezetek száma azóta tovább nőtt, ugyanis több egyesület, civil szervezet is úgy döntött, hogy a beérkezett óriási adományok egy részét tovább adják. Így döntöttünk mi is. A Hachiko Állatvédő Egyesület menhelye és közöttünk régóta oda-vissza működik a segítségnyújtás, így most 200 kg táppal támogattuk működésüket. Fantasztikus érzés kapni és adni is!

Annyit már most tudni, hogy a program jövőre még inkább szárnyalni fog, ugyanis a hazai állatvédelem 1,5 milliárd forintos pénzügyi forrást kap az állami fellépés hatékonyságának fokozása, a kóbor állatok magas számának csökkentése, valamint a fennálló állatvédelmi-, állat- és közegészségügyi problémák megoldása érdekében.
 
 
A megjelent határozat értelmében:
  • 500 millió forintos keretösszeggel civil állatvédő szervezetek kapnak támogatást ivartalanításra, férőhelybővítésre és működési költségekre,
  • 450 millió forintos keretösszeggel az ebrendészeti telepeknek nyújt a Kormány segítséget,
  • 250 millió forintos keretösszeggel az 5000 fő és az alatti települések önkormányzatai pályázhatnak ismét a Magyar Falu Program felelős állattartást elősegítő pályázata keretein belül,
  • 250 millió forintos keretösszeggel az Állatorvostudományi Egyetem közreműködésével az állatvédelmi szemléletformálásra és oktatásra, illetve a lakosság tájékoztatására összpontosítanak,
  • a Kormány 2022-ben is támogatja a civil állatvédő szervezetek munkáját tápadománnyal, 50 millió forint értékben.
Köszönjük Ovádi Péternek, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztosnak és minden közreműködőnek az egész éves munkájukat!
 
Ezúton szeretnénk köszönetet mondani annak a több száz jótékony követőnknek is, akik 2021-ben mellénk álltak a legnehezebb időszakokban. Reméljük, hogy egy sokkal kellemesebb, könnyedebb, lezárásoktól mentes év vár ránk.
 
Sikerekben gazdag, békés, boldog új évet kívánunk mindenkinek!