Október 26-án Toruk nevű kutyánk mérgezés áldozata lett! Borzasztó állapotban, belső vérzésekkel került kórházba. Állapota azóta javult valamelyest, ám a következő 4-5 nap még kérdéses és sorsdöntő lehet számára! 

[Bejegyzésünk 11.25-én frissítésre került! A legújabb információkat keresd lent.] Torukot az orvosok szerint fagyállóval és egér-patkány méreggel átitatott "étellel" mérgezték meg. Csodálatos kutyusunk kizárólag az állatorvosok és asszisztensek hathatós munkájának köszönheti életét (és talán annak, hogy fiatal és erős szervezettel rendelkezik). Belegondolni is rémes, hogy a MancsRanch kutyái közül sajnos bármelyikük a helyébe kerülhetett volna!

"Toruk jelenleg is infúziót kap, két napja itt vagyunk a kórházban, nem mozdulok mellőle. Emiatt még a feljelentést sem tettem meg, de meg fogom és bízom benne, hogy elkapják, aki ezt tette velünk." Rózsa teljes nyilatkozatát elolvashatjátok a Pécsma cikkében.

Kitartás,Toruk!

Sokan kérdezték tőlünk, miért nincs kamera a MancsRanch-en, illetve javasolták, hogy minél előbb legyen. A véleményünk az, hogy kamerarendszer kell és lesz is. Korábban megrendeltük, azonban a kiépítése rajtunk kívül álló okok miatt még nem történt meg. Ezzel kapcsolatban azt gondoljuk, hogy az ilyen és hasonló esetekkel szemben a kamerák nem minden esetben hatásosak.

A történtek kapcsán szeretnénk mi is felhívni minden pécsi állatbarát, állattartó figyelmét arra, hogy ilyesmi sajnos bárhol, bárkivel megtörténhet, szóval mindenki legyen figyelmes! Az ilyen rémes alakok közöttünk járnak! Megelőzés terén annyit bárki megtehet, hogy pl. utcán sétáltatva nem engedi kedvencét földről enni. Erről a témáról bővebben itt olvashattok.

Toruk ma már képes volt feltápászkodni sőt, állva elvégezni a dolgát, de értelemszerűen még nagyon levert. Állapotáról friss információkért feltétlenül kövessétek nyomon facebook oldalunkat!

Toruk a MancsRanch-en november elején.

FRISS RÉSZLETEK: Legnagyobb örömünkre végre elmondhatjuk, hogy Toruk a felépülés útjára lépett. Még nincs ereje teljében, de napról napra javul az állapota. A fenti fotó november első napjaiban készült róla. A pozitív változás szemmel látható.

Szegény rengeteg szurit, infúziót, gyógyszert kapott. Azóta több fotónkon is láthattátok Facebook oldalunkon. Kutyusunk orvosi kezelése több mint 470 ezer Ft-ba került, így az érzelmi sokk mellett az anyagi megterhelésünk is jelentős lett.

További jelenteni valónk: végre valahára az említett kamerarendszer is beszerelésre került, így állataink már 0-24-ben megfigyelés alatt, nagyobb biztonságban vannak.

Facebookon pillanatok alatt rengeteg jókívánságot kaptunk szerte az országból! Feltétlenül átadjuk óriási kiskutyánknak, milyen sokan szorítottak/szorítanak neki! 

K ö s z ö n e t t e l ,
A MancsRanch Csapata!