Közeledik a Giving Tuesday, az Adományozás napja. Az #AdakozóKedd egy globálisan terjedő mozgalom, melynek célja, hogy legyen egy nap, amikor minden az adományozásról, a jótékony cselekedetekről szól.

A kezdeményezést a Black Friday és a Cyber Monday ellensúlyozására hívták életre Amerikában azért, hogy az embereket a nagy vásárlások időszakában arra buzdítsák, hogy odafigyeljenek egymásra, az elesettekre, a hátrányos körülmények között élőkre, és adományokkal másoknak is segítsenek, örömet okozzanak.

2017-től a NIOK Alapítvány a GivingTuesday mozgalom hivatalos magyarországi nagykövete. A NIOK által üzemeltetett adjukossze.hu adománygyűjtő oldalon 32 alapítvány indított gyűjtést ezen jeles nap alkalmából.

A jelenleg futó kampányok többségét közel egy hónapig lehet támogatni. Talán ennél is fontosabb felhívni a figyelmet arra, hogy a civil szervezeteket, alapítványokat nem csak ilyenkor, hanem akár rendszeresen is lehet segíteni. Egy ideális világban akár minden héten lehetne Adakozó Kedd amíg az adományozói kultura változásával, fejlődésével végül a mozgalomra sem lenne szükség, hiszen mindenki tudná, hogy adni jó és hasznos.

A korábbi és mostani helyzetünket nézve véleményünk szerint muszáj kérni, ha baj van, ezért arra bátorítunk minden hozzánk hasonló szervezetet, hogy forduljanak az emberek felé és ne csendben szenvedjenek a gondjaikkal. Az adománygyűjtés nem kuncsorgás. A segítség kérés pedig sosem szégyen!

Fontos észben tartani azt is, hogy természetesen nem egy embernek kell megmentenie az egész világot. Nem egy nap alatt kell megoldani az összes problémánkat. Már azzal is mindannyian beljebb lennénk, ha egyre többen választanának maguknak egy szívükhöz közel álló ügyet és azt időről-időre anyagilag vagy egyéb módokon is támogatnák.

Mi büszkén mondhatjuk, hogy rendkívüli közösség vesz körül minket. Nem tudjuk, hol lennénk támogatóink nélkül. Mindüknek hálával tartozunk!

Az Adakozó Keddhez több ismert személy is csatlakozott.
A segítségnyújtásra ösztönző videóikat itt találjátok
.:

Hajós András: https://fb.watch/9u49h4Lwhe/

Herczeg Szonja: https://fb.watch/9u3W3oZ1ve/

Soma Mamagésa: https://fb.watch/9u43wRt52F/

Steiner Kristóf: https://fb.watch/9u4bpeAhBC/

Legyetek részesei Ti is!

További részletek: https://www.adakozokedd.hu/