Nemrég hívást kaptunk, hogy a Mecsekben egy elhagyatott telken két csontsovány, éhező emu árválkodik. A Pécsi Állatkerttel egyeztetve és összefogva elmentünk értük és a kölcsönbe kapott szállítóval sikeresen elhoztuk őket.

A két madárra borzalmas állapotban találtunk rá. Szegény állatok csupán azért voltak még életben, mert a szomszéd hölgy dobott be nekik eleséget. Rajta kívül senki sem nézett rájuk.

Már átestek a szükséges orvosi vizsgálatokon és szakszerű ellátásban részesültek. Az állatorvos azt mondta, nagy csoda lesz, ha túlélik. Mi reménykedünk és mindent megteszünk érte, hogy a csoda valóra váljon! A fotók is már azután készültek, hogy elég erejük lett megmozdulni és körbejárni.

A MancsRanch-en lehetőségeinkhez mérten fedett, meleg szálláshelyet biztosítottunk nekik. Igyekszünk megadni nekik mindent, amire csak szükségük lehet a teljes felépülésükhöz. Állataink természetesen csodálkozva vizsgálták az új jövevényeket. Az emuk nyújtott nyakkal közel 2 méter magasak. Nandu madaraink eltörpülnek mellettük.

Bár a MancsRanch egy befogadó, nagy család, ahol minden állat békében él egymással, egyelőre nem tudjuk, velünk maradnak-e a jószágok. Érdeklődtünk több állatkertnél is, de még nem találtunk örökös befogadóhelyre. Szegényeket olyan farmra nem vagyunk hajlandóak odaadni, ahol aztán csak felhízlalnák, aztán levágnák őket.

Annyit még elmondhatunk, hogy madárkáink lelkileg is megviselt állapotban vannak, ennek ellenére már pár nap után látni rajtuk azt a végtelen hálát, amit csak mentett állatok szemében láthat az ember. Ők talán most először találkoztak emberi kedvességgel és törődéssel.

Az eltelt idő alatt nem bírtunk magunkkal és elneveztük őket: egyiküknek a hasonlóság miatt a Harry Potter híres Hippogriffje után Csikócsőr, társának pedig Viharszárny lett a neve.

Facebook bejelentő posztunkat itt találjátok.

Írásunk 2021. december 4-én frissült utoljára.