A Mancs program egy olyan helyes közlekedésre nevelő foglalkozás, ahol az óvodás és kisiskolás gyermekek játékosan, szinte észrevétlenül sajátíthatják el a korosztályuknak megfelelő közlekedési szabályokat.

Mancs a vidám, bohókás, mégis nagyon fegyelmezett kutyánk segítségével a programban résztvevő gyermekek mindegyike könnyedén megismerheti azokat a KRESZ táblákat, közlekedési szabályokat, amelyek fontosak lehetnek számukra a mindennapos közlekedésben.

A foglalkozás elején a kisdiákok közösen megtanulnak egy dalocskát, amelynek minden versszaka egy-egy olyan szituációt dolgoz fel, amellyel ők a közlekedésük során találkozhatnak. Erre a dalocskára épül a foglalkozás egész további menete.

A dal megtanulása után részletesen kitérünk minden -a dalban elhangzott, őket érintő- közlekedési szabályra és KRESZ táblára, a közlekedés alapjaira. A helyesen adott válaszok után Mancs visszahozza a neki eldobott KRESZ táblákká alakított frizbiket, amit a kicsik minden esetben hatalmas ovációval szoktak fogadni!

Miután az összes őket érintő közlekedési szabállyal megismerkedtünk, következhet a KRESZ fogócska, ami szintén osztatlan sikert szokott aratni a diákok körében.

Számos olyan oktatási intézmény van országszerte, ahol Manccsal visszatérő "vendégoktatók" vagyunk. Többéves tapasztalataink alapján bátran elmondhatjuk, hogy azok a gyermekek, akik részesei lehettek ennek a fantasztikus programnak, szinte egyszerre fújják az őket érintő KRESZ szabályokat és a foglalkozás alatt megtanult Mancs dalocskát!

Ha felkeltettük érdeklődését, keressen minket bátran elérhetőségeink valamelyikén!