Sziasztok! Mancs vagyok, a KRESZ oktató szuperkutya! Én egy Jack Russell terrier vagyok. A MancsRanch legelső lakója. Tulajdonképp rólam kapta a nevét csodálatos otthonunk.

2012. december 03-án láttam meg a napvilágot, Kislókon. Végtelenségig kitartó és munkamániás vagyok! Számomra nincsen lehetetlen! Imádom a gyermekeket és nagyon-nagyon szeretek szerepelni! Akkor vagyok igazán boldog, amikor végre KRESZ-t oktathatok a gyerkőcöknek.

Fajtám származási helye Anglia, a drótszőrű foxterrier és egyéb angol terrierek kereszteződéséből tenyésztette ki Jack Russell angol plébános. Izmos, feszes, kis testű, rövid lábú kutya vagyok. Hátam egyenes, farkam magasan tűzött, általában felmeresztve tartom. Lábaim erősek, izmaim jól kirajzolódnak. Mancsom a macskáéhoz hasonlít. Fejem kicsi, V alakú füleim előrehajlók. Α szemeim mandulavágásúak.

Testtömegünk: 7-12 kg.
Fajtám marmagassága legfeljebb 37 cm magas lehet, általában 22-28 cm.
Sima és szálkás szőrű változatunk is ismert. Mindkét fajta szőrzet erős, merev szálú, sűrű, egyenes. A szálkás szőr sem göndörödik vagy gyapjasodik
Színváltozataink: a kívánatos szín a fehér, illetve a fejénél és a farka tövénél fekete, barna, citromsárga vagy fekete-cser barna rajzolattal.
10-14 évig boldogítjuk gazdáinkat és mindenkit a környezetünkben!

Találkozhatsz velem nyilvános rendezvényeken, fellépéseken, a sulidban (ha meghívtok) és a MancsRanch-en is.