2019 nyarán a Pécsi Újság online hasábjain jelent meg rólunk az alábbi cikk, melynek részletét nálunk is olvashatjátok. Képgaléria és videó is készült, melyeket átkattintva tekinthettek meg.

A MancsRanch elnevezésű állatfarm egy igazi baranyai szenzáció, harminchat fantasztikus állattal. Fejes Rózsa, a farm tulajdonosa hat évvel ezelőtt döntötte el, hogy főállása mellett állatokkal szeretne foglalkozni, s tanítani őket. 

A MancsRanch elnevezésű állatfarm 2016 novemberében alakult meg Pécs-Patacson az iskolák unszolására, ugyanis létrejötte előtt Mancs, a most hatéves jack russell terrier és gazdája, Fejes Rózsa rendszeresen oktatták a KRESZ-t iskolákban, s óvodákban gyermekek részére.

- A gyerekekkel is imádok foglalkozni, a program pedig nagyon sikeres máig is. Azok a gyerekek, akik ebben részt vettek, mind tudták a szabályokat, s azt is, hogy ezekhez milyen KRESZ tábla társul, mit kell csinálni az adott helyzetben, s hogy mire kell odafigyelni. Mancsot pedig alig lehetett a program végén elszakítani tőlük - mesélte lapunknak Fejes Rózsa, az állatfarm tulajdonosa.

A farm területét hat évvel ezelőtt vásárolta meg Rózsa és családja, amely akkor még nagyrészt szemétből és szőlőből állt. Körülbelül hét teherautónyi hulladékot kellett elszállítani, s rengeteget dolgoztak, mire elnyerte jelenlegi formáját. Eleinte Mancs őrködött a birtokon, később pedig csatlakozott hozzá Morpheus, a cane corso és a törpekecskék. Utánuk jöttek még további lakók, a pónik, Kókusz, a ritka törpecsacsi, Maszat, a törpemalac, Csak Norisz a nagyobb malac, két kenguru, egy szamár, két alpaka és a többiek, akik mind együttvéve harminchatan vannak az állatfarmon.

Még nincs vége! A teljes beszélgetést elolvashatjátok a Pécsi Újság weboldalán.

 

Köszönjük szépen!